5 Consells per reformar casa teva i no morir en l’intent

No són poques les famílies que davant la impossibilitat de comprar-se una casa nova, opten per invertir en reformar la seva. Així és com canviar-se de casa però sense tornar-se a hipotecar fins al coll. T’agrada la idea? Doncs pren nota, perquè et donem alguns consells per planificar la teva reforma sense morir en l’intent.

1. Fes una llista de les teves prioritats (i capritxos)

Quan et planteges fer una reforma a la teva casa  et pots fins i tot marejar de buscar idees a blogs de decoració, fer excursions a les macrobotigues de bricolatge i escoltar els consells de tot el món… Una bogeria, vaja. Per això, pren-t’ho amb calma, dóna’t temps per anar buscant idees amb tranquil·litat i acaba fent una llista de les prioritats a les quals no vols renunciar, i per què no, dels capritxos que t’agradaria incloure, si finalment t’arriba el pressupost.

2. Calcula el pressupost

Ja tens la llista de prioritats, ara toca calcular el pressupost. Sigues realista, perquè gairebé sempre s’acaben sobrepassant per imprevists o per no haver estat precisos en comptabilitzar-lo. Així que el nostre consell és que calculis un marge per a aquests “extres”, i així no et doldrà tant quan arribi aquest moment…

Pensa que en funció de l’envergadura de la reforma, també incorreràs en despeses importants com les taxes municipals per obtenir el permís d’obra o els honoraris del tècnic que et faci el projecte, si és que contractes a un professional per dirigir la reforma de la teva casa a Girona. Aquests dos aspectes poden suposar un 20 % del pressupost, que no és poc, la resta se l’emportaran els materials i la mà d’obra.

3. De vegades, allò barat surt car

Has de ser conscient de les teves possibilitats econòmiques a l’hora d’escollir els materials amb els quals renovar el teu pis a Girona, però tampoc “facis per fer”. És a dir, en l’àmbit dels materials i acabats, la qualitat i el preu solen anar de la mà. Per això, compte amb les reformes low cost, perquè et poden sortir més cares a la llarga…

El mateix aplicat a la contractació dels professionals de l’obra. Per voler estalviar uns euros, no val la pena arriscar-se a contractar mà d’obra sense referències o sense que darrere hi hagi una empresa a la qual reclamar, si fos necessari…

4. Contracta a un professional

Moltes persones consideren que contractar a un professional que et faci un projecte de qualitat és una despesa considerable que et pots estalviar. No obstant això, no és cert que aquests serveis siguin tan cars… Per exemple, en api.cat et vàrem explicar que l’interiorisme professional està a l’abast de totes les butxaques.

Contractar a un professional que dirigeixi una gran reforma o a un interiorista et garanteix que tindràs un projecte que s’adapti a les teves necessitats, realista i que compleixi amb les normatives vigents.

5. Paciència per sobreviure a les llicències i les obres.

Per poc que facis ja hauràs de demanar, almenys, una llicència d’obres menors i si és una reforma amb totes les lletres, et correspondrà la llicència d’obres majors. Són tràmits burocràtics que fastiguegen però són imprescindibles per complir amb la legalitat. D’altra banda, tenir obres al teu pis a Girona és molest, i el calendari pot ser llarg així que un altre consell: demana allotjament a familiars o amics mentre puguis!

seo анализатормой макияжмежкомнатные двери матадор лира

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *