Consells per gastar menys en menjar i estalviar més en la cistella de la compra

Estalviar diners en la compra d’aliments a casa, sempre és una bona idea. A Apialia Girona et facilitem algunes idees per a reduir el pressupost familiar d’aliments.


Renuncia als aliments preparats

Les pizzes congelades, les sopes de brick i altres aliments llestos per al consum són còmodes, però costen més. Estalviaràs diners si prepares el que menges des de zero a casa. A més, la teva salut t’ho agrairà perquè així reduiràs el consum de sodi, sucre i greix, preparant-los nosaltres mateixos a casa.


Controlar les porcions
I és que un control de les racions ajuda tant la línia com al nostre pressupost. Per fer-te una idea, 450 grams de carn donen per a quatre racions d’adult, d’uns 113 grams en cru i 85 grams cuinada. Un ou és una ració. I una tassa de llet (uns 200ml) és una ració. Mesura bé els ingredients en les receptes perquè no hi hagi restes i perquè tampoc mengem més del compte. Et recomanem menjant quantitats més petites, complementades amb ingredients menys costosos, per poder estirar més el teu pressupost alimentari.


Menjar menys carn

Evitar la carn en favor d’altres proteïnes d’origen vegetal més barates, com les mongetes, les llenties o el tofu unes quants àpats a la setmana. Prendre més llegums, fruita seca (no fregits) no només estalviarà diners, sinó també aportarà beneficis en el nostre estat de salut i energètic.


Fer la llista de la compra
Cada euro importa, per la qual cosa és molt important eliminar les compres impulsives. Fer una llista, planejar els menjars amb anticipació, consultar els fullets de vendes i retallar els cupons d’oferta. Requereix mes temps de preparació, però val la pena fer l’esforç i, una vegada realitzada la llista, no sortir del guió.


Compra en grans quantitats

Els envasos més petits costen més per unitat, per la qual cosa és millor comprar envasos més grans per a estalviar diners i redistribuir els aliments en paquets més petits en arribar a casa. Escull els paquets de grandària familiar.


No tiris el menjar

Aprofita per treure rendiment a les sobres. Si no pots menjar alguna cosa en un parell de dies, és millor congelar-ho (i etiquetar-ho). Acostumar-se a menjar les sobres del menjar durant el sopar o les del sopar en l’esmorzar de l’endemà.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *