Aprofundim sobre la nova llei hipotecaria: Què contempla?

Recentment es va aprovar una nova llei hipotecària que va entrar en vigor aquest primer trimestre de 2018. Si vols saber en què consisteix, a Apialia Girona t’ho expliquem.

Més seguretat i protecció
Amb aquesta nova llei, es pretén atorgar una major protecció al consumidor i al seu dret de ser informat sobre totes les condicions i clàusules hipotecàries. El banc haurà d’oferir al client informació detallada sobre totes les clàusules potencialment perilloses, així com estimacions de com poden afectar al pagament de la seva quota mensual els diferents escenaris econòmics.

Menys comissions per cancel·lació i/o retard en el pagament
Amb la nova llei hipotecària, es transformen les condicions en la concessió de crèdits hipotecaris amb una reducció de les comissions bancàries per cancel·lació, i també baixaran les comissions per retard en el pagament.

Restringeix els desnonaments
A més es restringeix l’aplicació dels desnonament, que únicament es podran realitzar a partir del novè impagament en la primera meitat de la hipoteca i des del dotzè en la segona meitat.

Minimitzen els costos de canvi d’hipoteca fixa a variable, o vicerversa
Es redueix el cost per canvi d’hipoteca variable a fixa o viceversa, al 0,25% durant els tres primers anys. Després, serà gratuït.

Nou model d’hipoteca
La llei contempla la creació d’un model d’hipoteca que sigui molt senzill, perquè qualsevol persona, fins i tot les que no tenen nocions de finances o el mercat hipotecari, puguin entendre el contracte. Aquest model de contracte estarà regulat per Reial Decret (RD), i podrà utilitzar-se si el banc i client, així ho acorden.

Aquests són alguns dels punts més destacables de la nova llei hipotecària 2018. Què et sembla?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *