Consells per a realitzar una mudança amb èxit

Estàs a punt de canviar el teu pis a Girona per una casa nova? A l’escala de motius d’estrès, mudar-se ocupa un lloc important, així que hem de preparar-nos per afrontar-ho. No només ens afectarà a nosaltres, també a la resta de la família, nens inclosos. Fins i tot les mascotes sofriran la seva dosi d’estrès, sobretot els gats, més territorials. Et donem consells sobre com superar l’ansietat de la mudança.

 

Dona’t un temps, millor retardar-ho uns dies que voler apressar-se, afegiríem un extra d’aclaparament innecessari. L’estat físic serà un component important, i hem d’estar relaxats i amb forces, la prova és dura. En el cas que el trasllat no sigui desitjat sinó forçós, busquem els aspectes positius i mantinguem una actitud optimista, això farà el treball més suportable. No hem de tenir por al canvi, sempre és una oportunitat per millorar, aprofitem per adoptar millors hàbits.

La previsió i l’organització seran els nostres aliats. Quan la mudança està en marxa ens veiem obligats a prendre moltes decisions, que no són habituals ni tenim molt temps per resoldre, això ens genera un gran estrès. Evitem-ho fent un pla previ en el qual es tinguin en compte totes les fases del procés, oci i descans inclosos. El pla ha de recollir també la fase d’instal·lació a la nova llar.

Cal preparar-se mentalment i emocionalment. Deixarem enrere records, gent i entorn, la nostra rutina actual es veurà alterada, i sofrirem desordre en empaquetar i desembalar després. Uns minuts de relaxació o meditació en començar i en acabar la jornada ajudaran molt. La ruptura de la rutina no ha de fer que ens saltem menjades ni hores de somni. Portar damunt una llibreta o un mòbil on prendre notes d’imprevists, ens ajudarà a no tenir al cap dades innecessàries. Convindrà també acomiadar-nos dels veïns.

El nostre millor amic serà el contenidor d’escombraries. Quan revisem cada habitació trobarem regals, records, objectes que comprem per si un dia… i aquest dia no va arribar. Practiquem la teoria del desaferrament, i desfem-nos de tot allò que no és imprescindible. No només millorarà la mudança sinó també el nou habitatge, fins i tot serem més feliços amb menys llast. Si ens desfem de coses d’algun valor, millor acudir a organitzacions benèfiques, serà la cirera del procés.

Evidentment, si tractem de fer el transport pel nostre compte, pot ser que estalviem diners, però resultarà molt més difícil. Comptar amb professionals especialitzats farà que descarreguem gran part de les preocupacions i la feina, i reservarem les nostres forces per aposentar-nos a la nova casa.

Pel que fa als nens, hi ha dues bones opcions: o bé els deixem uns dies amb algun familiar, o els fem participar simbòlicament perquè no se sentin una molèstia en un procés que no entenguin. Després d’explicar-los de què va, i que es tracta d’alguna cosa bona, pot ser oportú ensenyar-los prèviament la casa nova fent en ella alguna cosa que els agradi, un pícnic al saló buit, o jugar corrent per tota la casa. Després els podem fer embalar algunes joguines perquè se sentin útils i integrats.

 

Si has seguit aquests passos, arribaràs a la teva nova casa en les millors condicions d’ànim. A gaudir-la!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *