En Api.cat ens interessa tot el que està relacionat amb l’habitatge i les despeses associades a ella. En aquesta ocasió ens ocuparem de l’aigua calenta sanitària, és a dir, d’aquella que utilitzem tant per a la higiene personal com per a la neteja de la llar, com per exemple, la que fem servir per la rentadora o el rentaplats. Vegem quins sistemes d’escalfament tenim a la nostra disposició i quines conductes afavoreixen un ús correcte de l’aigua i de l’energia necessària per escalfar-la.

Consum energètic

A quant puja la factura de l’aigua del teu pis de Viladecans? I la del gas o la llum? Segurament, a més del que t’agradaria. Depenent del sistema que utilitzes per escalfar l’aigua, serà la teva factura del gas o la de la llum, la qual reflecteixi un ús controlat o excessiu de l’aigua calenta sanitària.

Els experts apunten que aproximadament un quart del consum energètic d’un habitatge mitjà s’atribueix a l’aigua calenta sanitària, la qual, per regla general, procedeix de la instal·lació de l’edifici.

Si a més tenim en compte les pujades del sistema de tarifes actual, el control del consum energètic es revela com una mesura d’estalvi determinant per a qualsevol economia domèstica.

Estalviar amb cap

Un bon ús de l’aigua calenta a la llar pot contribuir a reduir el consum energètic tant com triar un sistema o un altre d’escalfament. Aquests són alguns dels hàbits que miren per la teva factura energètica:

  • Tanca sempre les aixetes.
  • Utilitza la rentadora i el rentaplats només quan estiguin plens.
  • Cobreix el teu escalfador elèctric amb una manta aïllant.
  • Arregla ràpidament les goteres.
  • Tria una temperatura temperada.
  • Instal·la sistemes d’estalvi del cabal en les aixetes com ara un regulador.
  • Sol·licita una revisió de la instal·lació del gas un cop l’any.

как приготовить креветки грильутятница ценавакансии двери реигонов

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *