Materials per a la llar que requereixen poc manteniment

Resistència, durabilitat i manteniment són alguns detalls que hauríem de tenir en compte en triar un material per a la nostra casa. A l’hora de remodelar una casa l’elecció dels materials és fonamental.És recomanable triar els materials no només pel seu preu inicial o l’atractius que ens semblin, sinó també pel manteniment que requereixen a mitjà o llarg termini i el cost que això pot suposar per a la nostra economia.

 
– Revestiments de fibrociment
Aquest revestiment d’exteriors és ideal per a mantenir l’atractiu de la casa per fora, ja que a diferència de la fusta, no sembla envellir mai. Està disponible en una àmplia varietat de formes i acabats: taulers horitzontals solapats, teules o el tradicional estil de tauler vertical i llistó.

Manteniment: el fibrociment és un revistimient resistent i durador que es manté estable davant els canvis climàtics i, per tant, conserva millor la pintura.


– Teulades de metall

El metall és un dels materials més resistents i amb menys manteniment de tots els que existeixen per a les teulades. També és extremadament resistent al foc i, actualment, a més dels tradicionals panells amb arestes que van des de la part superior de la teulada fins als ràfecs, hi ha uns altres que imiten la pissarra, les teules de fang o la fusta.

Manteniment: La majoria de teulades de metall tenen una esperança de vida de més de 50 anys i si triem un acabat d’esmalt assecat al forn amb imprimació antioxidant la garantia serà igual a la vida del producte.


– Sòls laminats

Els sòls laminats són molt fàcils d’instal·lar, tenen un preu relativament baix i el seu manteniment és molt senzill. N’hi ha en múltiples acabats que imiten tot tipus de fustes i fins i tot pedra.

Manteniment: els sòls laminats tenen per damunt una capa de plàstic dur i transparent, resistent al ratllat, la humitat i les taques, per la qual cosa no és necessari renovar l’acabat en tota la vida útil del producte. Depenent del gruix i la composició del revestiment de plàstic, les garanties varien de 15 a 50 anys i la seva esperança de vida és de més de 25 anys. Alguns fabricants ofereixen garanties per a tota la vida enfront de les taques, la descoloració i desgast.

– Fogons de quars
Aquests fogons, compostos d’un 95% de partícules de quars i resines aglutinades, estan disponibles en nombrosos colors i patrons únics amb nombrosos motius. Té un preu similar al del granit, però la seva superfície no és porosa, la qual cosa fa que sigui completament impermeable i resistent a les taques, a més d’evitar que s’acumulin bacteris i restes orgàniques.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *